Daten in Amsterdam

Iedereen wenst natuurlijk ware liefde. Helaas is dit soms lastig te vinden. Ga daarom actief op zoek en betreedt het datingcircuit. Woon je in Amsterdam en kun je wel wat inspiratie gebruiken voor volgende dates? Lees dan snel verder. Er zijn namelijk verschillende activiteiten die je in Amsterdam kunt ondernemen tijdens een afspraakje. Van varen door de grachten tot het bezoeken van musea. Ontdek het allemaal zelf! 

Met een sloep door de grachten

Nederland en water. Het zijn twee woorden die perfect bij elkaar passen. Ons land bestaat namelijk uit vele indrukwekkende landschappen waarbij water een grote rol speelt. Denk bijvoorbeeld aan polders, sloten, meren, riviergebieden en de prachtige kust. Het is dan ook niet voor niets dat de Nederlandse molens, gemalen en dijken wereldberoemd zijn. Een leuke reden om Amsterdam vanaf het water te ontdekken samen met je date. In het stadscentrum zijn verschillende sloepverhuurders. Tegen scherpe prijzen kun je voor een aantal uur met een sloepje door de grachten varen van Amsterdam. Maak de date romantisch door een lekker flesje wijn mee te nemen en trek je poloshirt of jurk uit de kast. Naast dat varen door de grachten een romantische sfeer met zich meebrengt, kun je de stad zo ook nog eens verkennen vanuit een ander perspectief.    

Verrassende musea

In Amsterdam heb je volop de gelegenheid om musea te bezoeken. Het is begrijpelijk dat het Rijksmuseum misschien niet heel vrolijk is voor je eerste date, maar er zijn genoeg andere verrassende musea. Twee aanraders zijn Ripley’s Believe It or Not! en WONDR. In het eerstgenoemde museum laat je je verbazen door de collectie rariteiten die Ripley’s in de afgelopen 102 jaar verzameld heeft. Je leert gekke en bizarre feitjes en komt indrukwekkende voorwerpen uit diverse culturen tegen. WONDR is een heel ander museum. Het is eigenlijk een soort binnenspeeltuin voor volwassenen. Je loopt door diverse kamers die zijn ingericht door kunstenaars. Spring in een marshmallow zwembad, teken op de muren en verdwaal in een creatieve jungle. Er valt van alles te doen met je date. 

Bezoek de Zaanse Schans en de Keukenhof

Heb je de stad Amsterdam inmiddels wel gezien? Neem je date dan mee naar mooie plekken buiten het stadscentrum. Ga bijvoorbeeld naar de Zaanse Schans. Hier vind je indrukwekkende rijksmonumentale houten gebouwen die typisch zijn voor de oud-Hollandse Zaanstreek. Sinds de oprichting van de Zaanse Schans in 1963 zijn er verschillende cultuurhistorische musea en ambachtswinkels bijgekomen. Gezellig om doorheen te lopen met je date. Of ga samen naar de Keukenhof. Dit is het grootste bloemenpark van Nederland waar ieder voorjaar bolgewassen van tuinbouwbedrijven uit de bollenstreek te bezichtigen zijn. Dat wordt een vrolijke date dus!

Geef een reactie