Inspiratie voor een eerste date in Utrecht

Een eerste date. Spannend, leuk en nieuw. Ben je single en wel op zoek naar liefde? Dan is het leuk om inspiratie op te doen voor een eerste date. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen. Zo is het leuk om samen te dineren, maar kun je ook kiezen voor een wat meer actieve date. Lees hieronder verder en laat je verrassen. 

Culinaire wereldreis

In Nederland kennen we de stamppot, Indonesië staat bekend om nasi goreng en in Mexico zijn taco’s ontzettend populair. Ieder land heeft zijn eigen specialiteiten als het aankomt op eten. Het is dan ook leuk om deze met jouw date ontdekken. Ga samen op culinaire wereldreis! Tegenwoordig zijn er veel eetgelegenheden waar je kennis kunt maken met verschillende keukens. Japans, Colombiaans, Italiaans, Amerikaans, Zuid-Afrikaans, Chinees en noem maar op. In Utrecht is de Streetfood Club een goede aanrader. Dit restaurant heeft een breed menu met allemaal kleine hapjes uit diverse landen. Daarnaast is het een trendy restaurant. Je waant je daadwerkelijk even in het buitenland. Ga je culinair uiteten? Dan is overhemden kopen misschien een goed idee. Zo verschijn je stijlvol op je eerste date. 

Actieve date 

Houd je wel van wat actie? Ga dan voor een actieve eerste date. In Utrecht heb je bijvoorbeeld de Ping Pong Club. Dit is naast dat het een bar en restaurant is, ook een plek waar je kunt pingpongen. Of je nou aan een ronde of rechthoekige tafel zit, overal vind je de pingpong stijl terug. Het is zelfs mogelijk om hier een dubbeldate te doen waarbij beide dates een dubbel pingpong spel met elkaar kunnen spelen. Een andere aanrader is de JEU de boules bar in Utrecht. Hier kun je, zoals de naam al verklapt, gezellig jeu de boulen. Ook kun je er tegen een scherpe prijs lekker eten. 

Picknicken in het Griftpark

Schijnt de zon en is de lucht prachtig blauw? Dan is het natuurlijk leuk om een date in de buitenlucht te hebben. Een aanrader is om samen te gaan picknicken in het Griftpark. Dit is een groot, groen park midden in het centrum van Utrecht. In de nabijheid zijn er genoeg supermarkten te vinden waar jullie van tevoren wat boodschapjes kunnen doen. Het leuke aan een picknick is dat je in de gelegenheid bent om goed met elkaar te praten. Je leert je date op een casual manier kennen en daarbij geniet je ook nog eens van het weer en lekkere eten. Een tip is om een paar spelletjes mee te nemen voor tijdens de date. Als het gesprek even vastloopt, kun je de sfeer er met een spel weer inbrengen.

Geef een reactie