Waar moet je op letten bij het kopen van loungesets?

Het zomerseizoen staat weer voor de deur, en dat betekent dat we weer meer tijd in de achtertuin gaan besteden. Voor wie van het buitenleven houdt is een loungeset natuurlijk onmisbaar. Je wil immers niet alleen graag in de zon kunnen zitten, maar ook je familie en vrienden kunnen ontvangen. Gelukkig zijn loungesets tegenwoordig verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. Voor iedereen is er dus wat wils. Toch vinden veel mensen het lastig om een loungeset te kiezen: ze zien door de bomen het bos niet meer. Om je een beetje op weg te helpen, lees je in dit artikel precies waar je op moet letten bij het kopen van een loungeset.

Hoekbank of rechte loungebank

Als eerste is het belangrijk om te bepalen wat voor soort loungeset het beste bij jou en je tuin past. Het grootste verschil tussen de meeste loungesets zit hem in de bank. Wil je een hoek- of juist een rechte loungebank buiten? Het antwoord op deze vraag is natuurlijk volledig afhankelijk van je eigen persoonlijke voorkeur, maar het is wel slim om rekening te houden met bijvoorbeeld de grootte van je achtertuin en de plek waar je de loungeset wil gaan plaatsen. Soms is een hoekbank simpelweg niet de slimste keuze, en is het comfortabeler om te kiezen voor een rechte bank en een paar stoelen. Deze nemen namelijk aanzienlijk minder ruimte in beslag, en kun je ook nog eens gemakkelijk verplaatsen.

Het materiaal van de loungesets

Nu je hebt besloten wat voor type loungeset je wilt, is het belangrijk om te kijken naar de verschillende mogelijkheden. Er zijn een heleboel loungesets verkrijgbaar, en de grootste verschillen zie je vooral terug in de kleuren en materialen. Zo wordt er momenteel bijvoorbeeld een heleboel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals bamboe, hout en riet. Het is belangrijk om te bepalen welk materiaal het beste bij jou en je tuin past. Houdt hierbij niet alleen rekening met de inrichting, maar ook met de plek waar je de loungeset wil hebben staan. Zo is een houten loungeset bijvoorbeeld moeilijker te verplaatsen dan een loungeset gemaakt van bamboe.

Het kopen van een beschermhoes

Staat jouw loungebank buiten of onder een overkapping? Dit is belangrijk omdat regen en andere weersomstandigheden schade kunnen aanbrengen aan je loungeset. Niet alleen wordt de loungeset nat (en kun je hem de volgende ochtend dus niet gebruiken), maar heftige regenval kan ook zorgen voor deuken of krassen op het materiaal. Om je loungeset zo goed mogelijk te beschermen is het daarom slim om een beschermhoes aan te schaffen.

Geef een reactie